ECO LABEL Eko Turizmi Canlandırıyor

Birkaç sene öncesine kadar bir heves olarak başlayan ekoturizm, yeni kolektif vicdana dönüşüyor. Bir pazarlama fırsatını hızlı bir şekilde fark eden otel endüstrisi, çevre dostu tüketiciyide cezbeden ekolojik turizmi desteklemeye başladı.

ECO LABEL Eko Turizmi Canlandırıyor

Son zamanlarda konaklama ve turizm endüstrisinde faaliyet gösteren firmalar eko etiketi hedefliyor ve mevcut olanlar, sürdürülebilir uygulamaları entegre etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Atıkların geri dönüştürülmesini, enerji açısından verimli hale gelmek için güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanmayı, keten bezi yeniden kullanım programları sunmayı ve daha fazlasını uyguluyorlar.

Dünyadan bir örnek olarak Güney Hindistan'ın eko-duyarlı ilk iş oteli olan Chennai'deki oteller zinciri, şu anda çeşitli önlemlerle yaklaşık % 40 enerji tasarrufu sağlıyor.

Örneğin, bir misafir, oda sıcaklığını sabit 24 dereceye ayarlamak için her odaya yerleştirilmiş yeşil bir düğmeye basarak elektrik tasarrufu sağlayabilir. ECO LABEL, eko turizm için belirlediği kriterler ile, konaklama ve turizm sektörü için çok çeşitli ekolojik çözümler sunar.